Fernando Lameirinhas Een fado voor mijn vader< Terug

Groep

Muziek overig

Omschrijving

In alle eenvoud vertelt en bezingt Lameirinhas in dit concert zijn levensloop, waarin zijn familiegeschiedenis en zijn muzikale geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gedurende deze avond leert u Fernando écht kennen. Met zijn ongekende kwaliteiten als componist, tekstschrijver, zanger en gitarist zal deze prachtige muzikale avond en spijtbetuiging aan zijn vader voorgoed in uw geheugen gegrift staan!
Als jongeman werd Fernando’s verleden beheerst door de verscheurdheid als migrant en het vroege overlijden van zijn vader. Maar naarmate de jaren verstreken en zijn muzikale carrière zich ontplooide is zijn leven als één lange, mooie compositie uitgetekend.
Zo hebben niet één, maar twee culturen hem gevormd. En ondanks zijn saudade, de Portugese term die zoiets betekent als heimwee, werkte het niet vastgeklonken zitten aan één traditie toch ook heel bevrijdend voor hem.

Openingsdata en tijden

zaterdag 22 apr 2017