Matthäus Passion< Terug

Groep

Klassieke muziek

Omschrijving

Op Goede Vrijdag wordt de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion gehouden in de Grote Kerk in Gorinchem. Liefhebbers kunnen deze middag weer genieten van dit meesterwerk, maar ongetwijfeld zullen er ook mensen zijn die voor de eerste keer luisteren naar dit bijzondere muziekstuk. De Matthäus Passion is het welbekende oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het vertelt het lijdensverhaal en het sterven van Jezus volgens het Evangelie naar Mattheus.

De Matthäus Passion in Gorinchem wordt voor u gebracht door Barokorkest Florilegium en de koren C.O.V. Gorkum en C.O.V. Excelsior, het Jongenskoor Sacramentskoor Breda en de solisten Leonie van Veen (Sopraan), Margareth Beunders (Alt), Rein Kolpa (Evangelist), Ronald Dijkstra (Christus), Gerben Houba (Tenoraria’s), Willem de Vries (Basaria’s). De dirigent is Toon de Graaf.

Openingsdata en tijden

vrijdag 14 apr 2017