Nieuw in de regio

maandag 15 jan 2018

Nieuwe adressen om lekker te eten, drinken, uitgaan of slapen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Dordrecht
Atelier Kunstmest,  het keramiekatelier van Margreet Huisman is terug van weggeweest. Varkens lopen als een roden draad door haar hele werk. Zo zijn er biggen en zeugen, feestvarkens, mestvarkens, varkensstapels, “mazzelpigs”, ijdele varkens en “huisvarkens”. Voor nog meer kunst in Dordrecht kun je terecht bij WG galerie voor hedendaags portretkunst en realisme. Iedere twee maanden geeft WG galerie de ruimte aan solo exposities voor Nederlandse portretkunstenaars en realisten.
Bij B&B À la Lon kun je met twee personen overnachten in een sfeervolle studio op de begane grond van een statige 18e eeuwse woning met karakteristieke glas-in-lood ramen. 
Midden in het centrum van de stad kun je bij Spring City Spa genieten van schoonheidsbehandelingen, sauna en jacuzzi. Grandcafé the Mood beschikt sinds december over een industrieel ingericht restaurant met een gezellige bar en kwalitatief goed voedsel. Eten wat de pot schaft doe jij bij Dagelijkse Kost geïnspireerd door het eten zoals het eens in de Engelse pubs werd aangeboden. Lekker, simpel, voedzaam en betaalbaar.

Kijk op www.vvvdordrecht.nl voor alle adressen.

Alblasserwaard en Vijfheerenlanden
In Alblasserdam heeft Le Barrage haar deuren geopend op een prachtige locatie aan het water. Restaurant, private dining, terras, serre, cigar lounge en vaararrangementen. In Oud-Alblas kun je overnachten in een gloednieuwe verbouwde stierenstal uit 1876. B&B no.12 biedt plaats aan 2 tot 3 personen. In april opent Avonturenboerderij Molenwaard haar houten deuren in het pand waarin vroeger het Streekcentrum Het Liesvelt in Groot-Ammers gevestigd was. Beleef het Hollandse landleven met Fien & Teun en geniet van swingende shows.
In Langerak staat een Huisje in de Waard, een nieuw vrijstaand vakantiehuisje op een rustig, groen plekje aan de Lekdijk. Er is een knusse tweepersoonsbedstee en een apart slaapkamertje met een ingebouwd stapelbed. 

Kijk op www.vvvalblasserwaardvijfheerenlanden.nl voor alle adressen.

Hoeksche Waard
Koffiepunt 40 in Oud-Beijerland heeft een nieuwe eigenaar en is sinds enige tijd weer geopend. Van vrijdag t/m zondag kun je er terecht voor allerlei hapjes en drankjes. In de boerderijwinkel van Hoeve Doelwijck in Nieuw-Beijerland verkopen ze vrijdagmiddag en zaterdag biologische groenten en fruit van het seizoen. Twee nieuwe adressen om te overnachten in de Hoeksche Waard. B&B Claeswael in Klaaswaal biedt een mooi gelegen gastenverblijf in een riante tuin. B&B De Paardenstal is een sfeervolle, kleinschalige B&B in een landelijke omgeving, dichtbij het gezellige dorp Oud-beijerland.

Kijk op www.vvvhoekschewaard.nl voor alle adressen.

  • print

VVV Idee

Toeristische Overstappunten

Vindt u het leuk om te fietsen of te wandelen in de natuur of in een landelijke omgeving en bent u op zoek naar een nieuwe ervaring? Dan is een TOP misschien wel een goed idee.

Lees meer

VVV NL App

De gratis VVV NL App biedt het grootste, meest actuele en betrouwbare aanbod van vrijetijdsinformatie.

Lees meer

Content VVV Idee