Feestelijke opening Torenmuziek Dordrecht

maandag 3 jul 2017

Als feestelijke opening van het zomerseizoen Torenmuziek Dordrecht, zullen Reinier en Boudewijn het publiek vermaken op ludieke wijze.

Het concert op 6 juli begint om 19.00 uur bij de Lombardbrug op het Stadhuisplein. Daar mengen de trompet- en draaiorgelklanken vanaf het water zich met de nieuwe klokken vanuit de Stadhuistoren. Terwijl Boudewijn Zwart zich na een uitgeroepen ‘Ahoy’ vervolgens naar de toren van de Grote Kerk spoedt en het publiek zich naar de Pottenkade naast de Grote Kerk verplaatst, brengt Reinier aan de Pottenkade een heuse Serenade aan de stad. Deze Serenade wordt beantwoord met het luiden van de klokken in de Grote Kerkstoren door vrijwilligers.

Wie aan dat luiden mee wil doen, moet om kwart voor acht met Boudewijn mee naar boven in de Grote Kerkstoren. Na het luiden laten de muzikanten opnieuw van zich horen. Nu in samenspel met de reusachtige klokken van de Dordtse beiaard.

Boudewijn vervolgt het programma vanaf de toren met een Jukebox-selectie van bekende filmmuziek. Aan de voet van de toren mag het publiek zelf kiezen uit de Jukebox-lijst. De keuze wordt direct aan de beiaardier doorgeseind. Let op: Wie ’t eerst komt, het eerst maalt! Ondertussen heeft Reinier de kade dan verlaten en om kwart voor negen ontmoeten de muzikanten elkaar in de Torenhal van de Grote Kerk. Daar wacht het publiek een heus lokkenconcert, waarbij iedereen actief betrokken wordt.
Een levend carillon, een feest voor het hele gezin!

Hele zomer extra zomerconcerten
De hele zomer zijn er extra zomerconcerten waarbij de carillons van de Grote Kerkstoren en de Stadhuistoren in samenspel te horen zijn met andere muziekinstrumenten zoals piano en viool. Ook klinken de beiaarden solo wanneer zij vakkundig bespeeld worden door beiaardiers uit binnen- en buitenland.

Het programmaboekje Torenmuziek Dordrecht Zomer 2017 is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99, 0900-4636 888 of bekijk of download het programmaboekje>

  • print

VVV Idee

Gorinchem en Loevestein

Voor een dagbezoek aan de vestingstad Gorinchem en het middeleeuwse Slot Loevestein maak je slim gebruik van het individuele VVV dagarrangement Dagje Gorinchem.

Lees meer

Tourist Day Ticket

Met het Tourist Day Ticket reis je gedurende een hele dag onbeperkt met bus, tram, metro en waterbus voor een vast bedrag door heel Zuid-Holland.

Lees meer

Content VVV Idee