Vier je zomer in het Dordrechts Museum

maandag 3 jul 2017

Tussen 4 en 12 jaar oud en niks te doen deze zomer? Echt wel! Kom met je (groot)ouders naar het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland of Huis Van Gijn en doe mee met al deze toffe activiteiten.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Maak kennis met zes eeuwen Nederlandse schilderkunst en ontdek de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs’. Een wereld vol planten, dieren, landschappen, maar vooral van vogels. Geschilderd door de 18de eeuwse natuurschilder Aert Schouman.

Aan de slag
Je kunt doorlopend knutselen met Aan de Slag. Na de tocht door de kleurrijke paradijzen kom je aan in een speciaal ingericht kunstatelier. Hier mogen de kinderen zelf aan de slag. Ze mixen fantasie en kennis en helpen mee een leeg landschap om te toveren in een wonderlijk vogelparadijs. Ontdek meer>

Op ontdekkingsreis
Ga mee op ontdekkingstocht door de kleurrijke paradijzen van Aert Schouman. Kijk als een 18e eeuwse onderzoeker en leer onderweg van alles over kunst en natuur. Met een doe-boekje en een koffer vol onderzoeksmateriaal ga je op pad. Ontdek meer>

Kijk op de website voor alle activiteiten> 

  • print

VVV Idee

Langs grote rivieren

Volg het spoor van Jac.P.Thijsse en wandel langs grote rivieren als Maas, Lek, Waal en Linge met de Lange Afstand Wandelroute ‘Grote Rivierenpad’, ook met dagetappes.

Lees meer

Wandelroutenetwerk

Kom wandelen. Het nieuwe wandelroutenetwerk in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden klaar.

Lees meer

Content VVV Idee