Kom genieten van de bloesem

Bloesem // bloesem_knop4.jpg (101 K)Zodra de winterkou uit de lucht is en de voorjaarszon flink schijnt, beginnen de knoppen aan de bomen te zwellen. Eerst zijn er de sneeuwwitte bloempjes van pruimen-, kersen- en perenbomen, iets later de witrose appelbloesems.
In het gebied rond de Linge, in de omgeving van Leerdam en verderop in het Gelders Rivierengebied, krijgen de fruitboomgaarden enkele weken lang een poëtische en sprookjesachtige uitstraling. Een prachtige tijd van het jaar voor een wandeling of fietsroute om te genieten van de bloesempracht!

icoon fiets // vvv ves icoon-15-fiets.jpg (103 K)Fietsroutes langs de bloesem

Lingeroute, 70 km
Mooie fietsroute langs beide zijden van de Linge. De totale lengte van de route is 65 kilometer, maar kan ook in twee kortere afstanden verdeeld worden. U komt langs Arkel, Asperen, Beesd, Enspijk, Geldermalsen, Gorinchem, Heukelum, Spijk en Leerdam. 
Meer informatie>

Lingelusthofroute, 36 km
Fietsroute volgt de loop van de Linge van Geldermalsen tot Fort Asperen, volgt de Diefdijk en de Culemborgse Waard terug naar Geldermalsen.
Meer informatie>

icoon - mensen // vvv ves icoon-17-mensen.jpg (100 K)Wandelroutes langs de bloesem


Wandelroutes over Landgoed Mariënwaerdt, 2,5 tot 12,5 km
Bloesem-appel // apple-blossom-116409_1920.jpg (77 K)Folder met routekaartje en routebeschrijving van 4 wandelingen van 2,5 tot 12,5 km door het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt tussen Beesd en Tricht (Gld).
Meer informatie>

Grote Rivierenpad, LAW route
Traject van LAW pad van Leerdam via Asperen. Traject uit de wandelgids met beschrijving van de Lange Afstand Wandeling Grote Rivierenpad van Leerdam naar de Duitse Grens. Routeboekje met gedetailleerde kaarten, routebeschrijvingen en praktische informatie voor onderweg. Uitgave: Wandelplatform LAW.
Meer informatie>

icoon - mensen // vvv ves icoon-17-mensen.jpg (100 K)Georganiseerde bloesemwandeltochten

19 april 2017: Fruitbloesemtocht Leerdam, zie www.wsv-prinsbernhard.nl
22 april 2017: Nationale Bloesemwandeltocht Geldermalsen, zie www.rodekruisbloesemtocht.nl

icoon - boot // vvv_ves_icoon-18-bootje.jpg (86 K)Rondvaarten langs de bloesem
11-19-20-23-28 april 2017: 10.00-14.00 uur Bloesemtocht over de Linge, zie www.rederijleerdam.nl

 

  • print
Content VVV Idee